BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Een fijn bezoek voor Felipe en Letizia in Nederland

Gisteren brachten koning Felipe en koningin Letizia van Spanje een bezoek aan Nederland. Ze werden warm ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima met kussen en een knuffel. Na een lunch op Paleis Noordeinde bezochten de Spaanse royals de Tweede Kamer en stond er een ontmoeting met Mark Rutte op de planning. Later die dag was het voor Felipe en zijn vrouw alweer tijd om terug naar Spanje te gaan.

"Het was een heel goed bezoek", aldus Felipe bij vertrek vanaf het Binnenhof, waar het koningspaar de tientallen meters tussen Eerste Kamer en ministerie van Algemene Zaken met de auto aflegde. Vaak doen bezoekers dat te voet, zoals vorig jaar nog de Belgische koning Filip en zijn vrouw Mathilde. Mogelijk ook om veiligheidsredenen ging het Spaanse koningspaar met de auto.

Blauw Bloed was gisteren aanwezig bij de ontvangst van Felipe en Letizia en het bezoek aan de Tweede Kamer. Kijk voor de beelden zaterdag 18 oktober om 19:30 op NPO2.

Voor meer foto's en informatie over het bezoek kunt u het artikel van gister bekijken.

Bron: ANP