BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Carl Gustaf zit belangrijke vergadering voor

Koning Carl Gustaf was gisteren aanwezig bij een vergadering van de Raad van Toezicht op Slot Ulriksdal. Deze raad is onderdeel van de Zweedse tak van het Wereld Natuurfonds.

Tijdens de vergadering werd het Living Planet Report aan de koning overhandigd en uitvoerig besproken. Het rapport is opgesteld in samenwerking met de Zoological Society of London en het Global Footprint Network. Het rapport geeft inzicht in de toestand van de planeet, de druk op de natuurlijke hulpbronnen en veranderingen binnen het klimaat.

Zweden hoort bij de tien landen die zich het meest inzetten om op een ecologische manier met de natuur om te gaan, iets waar de koning naar eigen zeggen zeer trots op is.

Bekijk hier foto's van de bijeenkomst

Bron: Sveriges Kungahaus

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook