BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Felipe en gezin bij nationale feestdag Spanje

Koning Felipe vierde zondag de nationale feestdag van Spanje. De Spaanse koning nam in Madrid het militair defilé af. Dat deed hij samen met zijn echtgenote koningin Letizia. Hun twee dochters waren hier ook bij aanwezig.

De prinsesjes Leonor en Sofia vermaakten zich prima tijdens de viering van de nationale feestdag. Kroonprinses Leonor danste gezellig mee tijdens het volkslied en wees enthousiast naar het schouwspel in de lucht.

De Spaanse krant El Mundo meldde dat er zo'n 3.000 militairen deelnamen aan de parade, net als een aantal militaire vliegtuigen. De Spaanse premier Mariano Rajoy en zijn echtgenote waren ook bij de feestelijkheden in de hoofdstad.

Koning Juan Carlos en zijn vrouw koningin Sofia waren niet bij de feestelijkheden. Vorig jaar waren de koning en zijn vrouw er ook niet. De koning was toen herstellende van een heupoperatie. Felipe verving zijn vader destijds.

Bron: ANP

Bekijk hier de video!