BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Felipe viert nationale feestdag

Koning Felipe heeft zondag tijdens de viering van de nationale feestdag van Spanje het militair defilé afgenomen. Dat deed hij samen met zijn echtgenote koningin Letizia. Hun twee dochters, Leonor en Sofia, waren hier ook bij aanwezig.

De Spaanse krant El Mundo meldde dat er zo'n 3.000 militairen deelnamen aan de parade, net als een aantal militaire vliegtuigen. De Spaanse premier Mariano Rajoy en zijn echtgenote waren ook bij de feestelijkheden in de hoofdstad.

Koning Juan Carlos en zijn vrouw koningin Sofia waren niet bij de feestelijkheden. Vorig jaar waren de koning en zijn vrouw er ook niet. De koning was toen herstellende van een heupoperatie. Felipe verving zijn vader destijds.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: