BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Mette-Marit en Haakon bezoeken vluchtelingenkamp in Jordanië

Het Noorse kroonprinselijk paar is samen met de Noorse minister van Buitenlandse Zaken, Børge Brende, voor een tweedaags bezoek in Jordanië. Tijdens het bezoek wordt speciaal stilgestaan bij het lot van de Syrische vluchtelingen. Woensdag was er ook een ontmoeting met koning Abdullah.

Kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit gingen dinsdag naar het grote vluchtelingenkamp Zaatari. Daar kregen ze tekst en uitleg over de opvang van de in totaal meer dan 600.000 vluchtelingen in Jordanië en spraken ze ook met voor de strijd in Syrië gevluchte Syriërs.

Noorwegen verdubbelt volgend jaar de financiële steun aan Jordanië, aldus de minister. De enorme stroom vluchtelingen zorgt voor spanningen en problemen in de Jordaanse samenleving. De Syrische vluchtelingen maken inmiddels meer dan 10 procent van de bevolking uit. "Reden om de hulp te verhogen'', aldus Børge Brende.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: