BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nog geen datum voor vonnis rechtszaak koning Albert

De rechtbank in Brussel heeft geen datum geprikt voor een vonnis over de zaak die kunstenares Delphine Boël heeft aangespannen over de vraag of zij de buitenechtelijke dochter is van koning Albert II. De behandeling van de zaak is wel afgerond. Dat bleek donderdag na een extra en laatste zittingsdag.

Boël wil erkend worden als dochter van Albert, die altijd heeft ontkend dat zij zijn dochter is. De kunstenares wil via de rechtbank afdwingen dat Albert een DNA-test ondergaat.

Betrokken partijen vermoeden dat er op zijn vroegst begin december uitspraak wordt gedaan. De rechters moeten eerst bepalen of Jacques Boël de wettelijke vader blijft, ook al heeft DNA-onderzoek aangetoond dat hij niet de biologische vader is. Als de rechters hem het wettelijk vaderschap ontnemen, is de zaak voorbij.

Donderdag werd het advies van het Openbaar Ministerie in deze kwestie behandeld en daarop mochten alle partijen nog reageren. Naar verluidt zou het OM hebben gesteld dat de zaak verjaard is, omdat Boël al zeker 1 jaar wist dat Jacques niet haar echte vader is. Daar komt bij dat Jacques zich altijd als een vader heeft opgesteld en zich heeft gedragen als vader. Dat verkleint de kans dat hij het wettelijk vaderschap verliest, aldus media.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: