BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins William en vrouw Catherine sturen boze brief naar fotografen

De advocaten van prins William en zijn vrouw Catherine hebben een boze brief gestuurd naar twee fotografen. Die zouden hun zoontje, prins George, hebben lastiggevallen. Dat bevestigt een woordvoerder van Buckingham Palace donderdag aan Sky News.

De fotografen hebben te horen gekregen dat hun manier van doen niet door de beugel kan. De woordvoerder licht het toe: "De hertog en hertogin hebben juridische stappen genomen om te zorgen dat zekere mensen stoppen met het achtervolgen van de prins en zijn oppas tijdens hun dagelijks leven."

Hij gaat verder: "Een incident van vorige week was de concrete aanleiding om juridische hulp te zoeken. De betrokkene werd gespot in een park in Londen in de nabijheid van de prins, die daarop snel ergens anders heen werd gebracht. Er is reden om aan te nemen dat die persoon al langer in de gaten houdt waar de prins allemaal is gedurende de dag."

Prins William en hertogin Catherine laten volgens de woordvoerder weten dat ze snappen dat prins George later in zijn leven een publiek figuur wordt. Maar nu hij nog klein is, moet hij een normaal leven kunnen leiden.

Bron: ANP