BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins William vraagt hulp aan topvroedvrouw

Prins William had zich donderdag duidelijk goed voorbereid op het namens zijn grootmoeder koningin Elizabeth uitreiken van koninklijke onderscheidingen op Windsor Castle. Toen professor Lesley Page voor hem stond, wist hij wat hem te doen stond: hij vroeg haar om hulp.

Het hulpverzoek was wellicht nog wat vroeg, maar de boodschap was duidelijk. Lesley Page is namelijk de voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Vroedvrouwen, en William en echtgenote Kate hopen dat over zeven maanden een tweede kind zich meldt.

"Wilt u ons komen helpen?”, vroeg de hertog van Cambridge dan ook, met een grijns, aldus Page na afloop van de plechtigheid waar ze werd benoemd tot commandeur in de orde van het Britse rijk. Haar antwoord was 'ja natuurlijk', zo vertelde ze de Britse media. "En verder hebben we het over mijn werk gehad en wat daarin de afgelopen 30 jaar is veranderd", zei Page.

Ze had de prins nog willen zeggen dat het bij een tweede kind makkelijker is 'maar ik geloof niet dat ik daaraan ben toegekomen'.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: