BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Schoolkinderen ontvangen bijzondere brieven

Drie Britse schoolkinderen hadden de dag van hun leven toen er onlangs brieven op de mat vielen van leden van het koningshuis. Maia Reid (8) en haar broertjes, de tweeling Alex en Finlay (6), hadden koningin Elizabeth en haar jongste kleinzoon prins George ansichtkaarten gestuurd toen zij met hun ouders op vakantie waren in Italië.

Tot hun verbazing kregen ze antwoord. Alex en Finlay kregen een brief van de ouders van prins George, prins William en zijn vrouw Catherine. Maia moest even wachten op haar brief, vertelt ze aan de lokale krant in Portsmouth, The News. "Eerst kreeg Alex een brief en toen Finlay. Ik was bang dat ik er geen zou krijgen."

Maar de Britse royals waren Maia niet vergeten. "Op een dag kwam ik thuis van school en toen was er ook een brief voor mij. Ik maakte hem open en toen bleek de brief van de koningin te zijn. Ik was heel blij met de brief omdat ik lang heb gewacht op haar antwoord."

Attent

De kaart van Elizabeth was geschreven door een van haar hofdames. "De koningin heeft me gevraagd je te schrijven en te bedanken voor de ansichtkaart. Hare Majesteit is blij om te horen dat je een geweldige tijd hebt gehad in Italië. Ze stelt het erg op prijs dat je haar hebt geschreven", laat ze Maia weten.

Finlay en Alex kregen bij hun brief ook een foto van de jonge prins met zijn ouders. "De hertog en hertogin van Cambridge hebben me gevraagd je te bedanken voor je mooie ansichtkaart waarin je zo enthousiast vertelt over je vakantie in Italië", luidt de tekst. "Ik kan namens hen zeggen dat zij het erg leuk vonden om je kaart te lezen. Ze vinden het bijzonder dat je de moeite hebt genomen om hen te schrijven. Het was erg attent van je en zij willen je dan ook van harte bedanken en sturen je hun beste wensen."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: