BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Spaans koningspaar komt naar Nederland

De Spaanse koning Felipe VI en koningin Letizia maken zich op voor een kennismakingsbezoek aan Nederland later deze maand. Dat melden Spaanse media.

Het nieuwe koningspaar zet daarmee de reeks visites voort die meteen na de inhuldiging van Felipe als koning begon in het Vaticaan en die hen verder naar de buurlanden Frankrijk, Portugal en Marokko voerde.

Op het programma dit najaar staan kennismakingsbezoeken aan Nederland, België en Luxemburg, en aan Duitsland en Italië. Data zijn nog niet bekendgemaakt maar gezien het reisschema van het Nederlandse koningspaar en de aanstaande herfstvakantie, ligt een bezoek in de derde week van oktober het meest voor de hand. Voor die tijd hebben koning Felipe en koningin Letizia het druk met de voorbereidingen op de Spaanse nationale feestdag op 12 oktober.

Het is iets meer dan een jaar geleden dat Felipe en Letizia als troonopvolgerspaar hun Nederlandse vrienden verwelkomden in Madrid waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun opwachting kwamen maken bij Felipe's ouders koning Juan Carlos en koningin Sofia.

De Spaanse media rukten massaal uit om een vergelijking te maken tussen het jonge Nederlandse paar en de eigen versleten koning Juan Carlos. Er werd toen, gezien eerdere uitspraken van de koning, niet echt rekening gehouden met zijn aftreden waarmee hij Spanje in juni van dit jaar verraste.

Bron: ANP