BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweedse hof spreekt verhuizing prinses Madeleine tegen

Het Zweedse koningshuis heeft woensdag gereageerd op berichten in de media die suggereren dat prinses Madeleine plannen zou hebben naar Londen te verhuizen. Het hof kan de verhuizing naar Londen niet bevestigen. Prinses Madeleine en haar man Christopher O'Neill wonen nu in New York en hebben een appartement in Stockholm.

Het hof erkent wel dat het paar speelt met de gedachte om naar Europa te verhuizen en dus om dichterbij Zweden te gaan wonen. Maar een verhuizing naar Europa staat nog niet in de planning.

Londen is een optie geweest, erkent het hof, maar ook andere steden zijn voorbijgekomen. Momenteel is er geen sprake van een verhuizing, luidt het commentaar.

De jongste dochter van de Zweedse koning Carl Gustaf trouwde op 8 juni vorig jaar met de Brits-Amerikaanse zakenman Christopher O'Neil. Sinds 20 februari 2014 zijn ze de trotse ouders van een dochter, prinses Leonore. Precies een jaar na hun huwelijk werd Leonore gedoopt in de kapel van de koninklijke residentie Drottningholm.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: