BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Zweden feliciteert Palestijnen

Koning Carl Gustaf van Zweden heeft de staat Palestina gefeliciteerd met de nationale dag. Dat deed hij in een brief, die The Local op de site heeft geplaatst. De brief komt amper een maand nadat Zweden besloot Palestina te erkennen als zelfstandige staat.

De felicitatie is gericht aan president Mahmoud Abbas van Palestina. "Ter gelegenheid van de nationale dag van Palestina, wil ik u de beste wensen overbrengen voor uw gezondheid en welzijn en ook voor de inwoners van de Palestijnse staat", zo schrijft de vorst.

De nationale dag van de Palestijnen wordt al sinds 26 jaar gevierd op 15 november. De dag werd door Yasser Arafat ingesteld.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: