BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Noors kroonprinselijk paar: "Wij zijn hele gewone mensen"

Ze leven een sprookjesachtig bestaan en vormen het beeld van hoe het perfecte gezin eruit zou moeten zien. Toch willen kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen benadrukken dat ze ondanks de droombeelden die over hen bestaan‘’gewone mensen’’ zijn. Zo meldt het paar aan een Noorse krant.

De Noorse kroonprins en kroonprinses zijn de ouders van prinses  Ingrid, prins Sverre-Magnus en Mette-Marit’s zoon Marius uit een eerdere relatie. De Noorse royals vertellen dat zij normale ouders zijn die net als anderen soms tegen moeilijkheden aanlopen.

Prins Haakon stelt zich in het interview zeer open op: ''We zijn gewone en dus kwetsbare mensen.  Als ik problemen heb haal ik eerst diep adem en denk bij mezelf, -ik heb vandaag gewoon mijn dag niet-‘’. Daarna kom ik weer tot mezelf en dan zeg ik -morgen is er weer een dag-.''

Er is ook genoeg plek voor gelukkige momenten in het leven van de zoon van koning Harald en koningin Sonja. Dit heeft hij te danken aan zijn vrouw met wie hij al dertien jaar gelukkig samen is. Met haar vormt Haakon een goed team in het opvoeden van de kinderen. 

Als er iemand is die de prins door en door kent is zij het. ''Mette heeft de gave om zich gemakkelijk aan mensen te binden, zodat zij open en eerlijk durven te zijn tegen haar en zich snel op hun gemak voelen in haar aanwezigheid. Haar inlevingsvermogen is een fantastische karaktereigenschap, als de kinderen ergens mee zitten gaan ze met hun problemen naar haar toe. Zij weet precies hoe ze daar mee om moet gaan''.

Prinses Mette-Marit is zichtbaar gevleid door de complimenten van haar man en voegt daar op haar beurt aan toe: ''Bedankt voor je complimenten Haakon, maar dat is niet helemaal waar. Ik weet dat de kinderen ook bij jou vragen om hulp en advies wanneer ze dat nodig hebben''.  Daarnaast vertelt ze dat ze zelf ook altijd bij haar man terecht kan voor raad en daad.

Het kroonprinselijk paar geeft toe dat relaties gecompliceerd zijn en dat mensen ingewikkeld in elkaar kunnen zitten. ''Maar zolang we elkaars positieve aspecten boven de negatieve kanten verkiezen, komen we er altijd uit''.

 

Bron: Hellomagazine.com

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: