BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Stéphanie komt in actie tegen AIDS

In haar funcie als president de AIDS Bestrijding van Monaco bezocht prinses Stéphanie, vergezeld door haar broer prins Albert de actie ''Test In The City''. De jongste dochter van prinses Gracia (Grace Kelly) wil dat mensen die positief worden getest op de ziekte gelijkwaardig worden behandeld binnen de samenleving.

Een grote groep mensen kwam op het evenement af om zich vrijwillig anoniem te laten testen op HIV, hierbij krijgen zij al na twee minuten de uitslag van de test.

De actie werd georganiseerd in één van de drukste straten van Monaco waar ruim 200 mensen hun bloed vrijwillig op straat af wilden stonden voor het goede doel. Het is het vijfde jaar op rij dat de tests worden uitgevoerd sinds de oprichting van de AIDS Bestrijding in 2004.

''Het idee is een zo breed mogelijk publiek te bereiken en ze voor te lichten over de ziekte. Vandaag de dag zijn we in staat om te leven met het HIV virus. Om die reden is het van belang te weten hoe je jezelf kan beschermen. We kunnen niet toekijken hoe er nog steeds mensen zijn die moeten liegen en in de angst leven verstoten te worden door hun omgeving, als uitkomt dat ze met HIV besmet zijn. Discriminatie is nog steeds een aanwezige factor en het is aan ons om het onderwerp bespreekbaar te maken.'' aldus prinses Stéphanie tegenover een Franse krant.

Hoe betrokken de prinses is in de strijd tegen AIDS bleek toen zij eerder deze maand een ''anti-discriminatie'' campagne in gang zette, zodat mensen ondanks hun ziekte zichzelf kunnen en mogen zijn.

Bron: Royalista

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: