BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zoon van prins Floris en prinses Aimée gedoopt op Paleis Het Loo

Prins Floris en prinses Aimée hebben zondag hun zoontje Willem Jan laten dopen. Het jongste kleinkind van prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven werd onder grote belangstelling door dominee Deodaat van der Boon gedoopt op Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Willem Jan werd begin juli vorig jaar geboren. Voor de doop was een groot deel van de koninklijke familie naar Apeldoorn gekomen. Prins Maurits, prins Bernhard jr. en prins Pieter-Christiaan waren alle drie aanwezig met hun echtgenotes en kinderen. De kinderen van de vier zonen van prinses Margriet komen niet vaak in beeld en waren dan ook duidelijk gegroeid, wat goed te zien is op deze foto's

Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren aanwezig met prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane. De grote afwezigen waren prinses Mabel met haar kinderen en prins Constantijn.

De peetouders van het kleine jongetje zijn prins Pieter-Christiaan, prins Alexander von Isenburg, Floris Leeuwens en Cooske Alberda van Ekenstein-Ten Cate.

Voor de doop is een speciale zilveren doopschaal gebruikt. Deze dateert oorspronkelijk uit 1685 en is toen in opdracht gemaakt van Willem III, de latere koning-stadhouder. Naast de doopschaal was er ook bijzonder bloemwerk te zien in de kapel.

Bron: ANP/Royalfanvivian.nl

Bekijk de video

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: