BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweedse koninklijke familie viert 200 jaar vrede

Zweden viert dit jaar 200 jaar vrede waardoor er gedurende het hele jaar evenementen in het land worden georganiseerd. In 1814 tekende het land een vredesovereenkomst met Rusland, waar het op dat moment mee in oorlog was.

Koning Carl Gustaf organiseerde maandag een seminar waar ook koningin Silvia, kroonprinses Victoria en prins Daniel bij aanwezig waren. De vier luisterden samen met andere genodigden naar verschillende toespraken die toepasselijk het onderwerp ‘vrede’ hadden. De koning was zelf één van de sprekers en sprak over de geschiedenis van Zweden en hoe het land nu fungeert als vrede promoter.

‘’Zweden is een land geworden van vele culturen, net zoals het was tijdens de hoogtijdagen van het land in de zeventiende eeuw.’’, aldus de koning.

Na het seminar werd er nog een concert gegeven in ‘Slottskyrkan’, de koninklijke kerk. Het orkest speelde stukken van onder andere Mozart, Debussy en Tjajkovskij.

 

Bron: Royalista