BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Europese koningshuizen maken zich op voor Kerst

De Europese koningshuizen maken zich op voor kerst. De Noorse koninklijke familie poseerde deze week al voor een sfeervolle kerstfoto onder de kerstboom in het koninklijk paleis in Oslo.

Op de traditionele foto staan koning Harald en koningin Sonja, kroonprins Haakon, kroonprinses Mette-Marit en hun kinderen Ingrid Alexandra (10), Sverre Magnus (9) en Mette-Marits oudste zoon Marius Borg Hoiby (17). Mette-Marit en koningin Sonja dragen de nationale klederdracht.

In Zweden namen kroonprinses Victoria en haar dochtertje Estelle deze week de kerstbomen in ontvangst, een traditie die teruggaat tot de jaren zestig. Ook het Belgische koningshuis heeft enkele foto's van de koninklijke familie bij de kerstboom verspreid. De foto's zijn genomen tijdens het traditionele kerstconcert op het paleis in Brussel, dat dit jaar opgedragen is aan koningin Fabiola.

Bron: ANP

Bron beeld: ANP, LISE ASERUD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: