BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins William vertelt over zoontje George

Prins George speelt graag spelletjes op een iPad. Dat vertelde zijn vader William tijdens een bezoek aan het Empire State Building in New York.

Prins William en zijn vrouw Kate waren vanaf zondag drie dagen te gast in de Verenigde Staten. In de beroemde wolkenkrabber reikte de hertog van Cambridge innovatieprijzen uit voor de technologiesector. De prins raakte daarna in gesprek met Ayah Bdeir, de algemeen directeur van littleBits.

Dit bedrijf maakt elektronische modules en magneten waarmee kinderen spelenderwijs kunnen leren door zelf systemen en circuits te bouwen. Ayah liet aan de hertog zien hoe het hightech-speelgoed werkt, meldt The Telegraph. William was volgens haar onder de indruk van het concept van littleBits.

"Hij vond het erg leuk", zegt Bdeir. "De prins vertelde me dat zijn zoon George de laatste tijd iPad-games speelt en er echt gek op is. Hij vond dit een goede methode om zijn kind iets bij te brengen over elektronica." De zestien maanden oude George was zelf overigens niet mee naar de VS.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: