BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweedse royals openen grootste tunnel van Scandinavië

Koning Carl Gustaf en kroonprinses Victoria van Zweden hebben zondag in Stockholm het tunnelproject ‘Norra länken’ officieel geopend. Het is de grootste verkeerstunnel van Scandinavië en één van de grootste van Europa die de haven van Stockholm beter ontsluit en de verkeershinder in woongebieden van de Zweedse hoofdstad vermindert.

"Vandaag is een belangrijke dag”, aldus de koning in zijn openingstoespraak. "Velen hebben hier lang op gewacht”. De tunnel is van groot belang, zowel lokaal als regionaal en zal invloed hebben op het nationale en internationale transport per vrachtwagen, zo vervolgde hij.

De ‘noordelijke verbinding’ voert naar de haven waar schepen uit de Baltische landen, Finland en Rusland aanmeren. Vrachtwagens kunnen nu een groot deel van Stockholm omzeilen.

Bron: ANP