BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Bijzondere foto's van Wilhelmina op Het Loo

Paleis Het Loo in Apeldoorn heeft een verzamelalbum met meer dan dertig portretfoto's van een jonge prinses Wilhelmina in handen gekregen. De vroegste foto dateert van kort na haar geboorte in 1880. Op de laatste foto is de prinses zo'n veertien jaar oud.

De foto's werden gemaakt door verschillende bekende fotografen uit die tijd. Het museum bemachtigde het complete album via een veiling.

Ook heeft Paleis Het Loo een negentiende eeuwse zilveren hengselmand van koningin Anna Paulowna (1795-1865) verworven. De mand heeft een gekroonde 'A' als monogram en stond oorspronkelijk in de zilverkamer van Anna Paulowna, die met koning Willem II was getrouwd. Een antiquair uit Schotland bood het exemplaar aan als luiermand, maar nader onderzoek wees uit dat het een hengselmand betrof. Hij stond vermoedelijk op tafel bij diners, maar het is niet bekend waarvoor hij precies werd gebruikt.

De aanwinsten zijn vanaf 3 februari ongeveer een jaar te zien in het museum.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook