BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Een jaar lang feest voor Thaise prinses Sirindhorn

Thailand viert een jaar lang de zestigste verjaardag van prinses Sirindhorn. Dat heeft de regering bekendgemaakt. De bevolking is gevraagd paarse T-shirts te gaan dragen ter ere van de geboortedag van de dochter van koning Bhumibol. Sirindhorn is op een zaterdag geboren en paars is de daarbij behorende kleur.

De verjaardag van de bij de bevolking geliefde prinses is een bijzondere. In het boeddhisme wordt gerekend met levenscirkels van twaalf jaar. Sirindhorn maakt op 2 april dan ook haar vijfde cirkel vol.

Voor de gelegenheid is een speciaal logo gemaakt, zoals gebruikelijk voor koninklijke hoogtijdagen en jubilea. Dat logo zal een jaar lang overal in het land opduiken, niet alleen op regeringsgebouwen, maar ook op kantoren en op de paarse T-shirts. "Uit liefde en respect voor de prinses", aldus een mededeling van de regering.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: