BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Een tripje naar Londen voor prins Constantijn

Prins Constantijn wordt volgende week dinsdag in Londen verwacht voor een lezing over Europa. Hij spreekt in het Nederlands Centrum (‘Dutch Centre’) bij de Nederlandse kerk in het financiële hart van de Britse hoofdstad.

Prins Constantijn, tot voor kort werkzaam voor eurocommissaris Neelie Kroes, spreekt over de toekomst van Europa, zijn werkterrein van de afgelopen jaren, onder de titel 'Lady Europe - a Beautiful Bore'. Omdat de broer van koning Willem-Alexander vrijuit en op eigen gezag wil kunnen spreken, geldt voor de bijeenkomst de zogenoemde ‘Chatham regel’, maakte het Nederlands Centrum bekend. Dat betekent dat de prins niet mag worden geciteerd en dat er ook geen uitspraken aan hem mogen worden toegeschreven.

De Nederlandse kerk van Austin Friars dateert al uit de 16e eeuw, maar het oorspronkelijke gebouw werd tijdens de 'Blitz', de Duitse luchtaanvallen op Londen in 1940 verwoest. Constantijns tante prinses Irene legde in 1950 de eerste steen voor de nieuwe kerk.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: