BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Exclusief beeldmateriaal wintersport 1939

De laatste keer dat de koninklijke familie per koninklijke trein op skivakantie ging was in 2013. Met Blauw Bloed deden wij uitgebreid verslag vanuit Lech, de huidige vaste skibestemming van de Oranjes.

Onze collega’s van het EO-programma Rail Away besteden dagelijks aandacht aan markante spoorlijnen overal ter wereld. Vanavond speciale aandacht voor het spoor dat naar het Zwitserse Grindelwald leidt.

Hier reed in de winter van1939 de koninklijke trein binnen met daarin prins Bernhard, prinses Juliana en een piepjonge prinses Beatrix.

Op onze site alvast een voorproefje op de uitzending van vanavond.

Kijk voor meer bijzondere fragmenten vanavond naar het EO-programma Rail Away om 19.50 uur op NPO 2.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: