BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Groothertog Jean van Luxemburg wordt 94 jaar

Groothertog Jean van Luxemburg wordt maandag 94 jaar. De in 2000 als staatshoofd teruggetreden Jean viert zijn verjaardag op kasteel Fischbach, waar hij na zijn aftreden woont.

Jean neemt alleen bij hoge uitzondering nog deel aan het openbare leven, maar is meestal wel present bij belangrijke familiegebeurtenissen. Zo was hij vorige maand in Brussel bij de uitvaartmis van zijn schoonzus koningin Fabiola.

Eerder in het jaar reisde Jean naar Normandië voor de herdenking van de 70e verjaardag van de geallieerde invasie, waaraan hij in 1944 zelf ook deelnam.

Luxemburg herdacht vorig jaar ook dat groothertog Jean een halve eeuw eerder, in 1964, op de troon kwam. Jeans oudste zoon Henri is sinds oktober 2000 staatshoofd van Luxemburg.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: