BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Hertogin Catherine op bezoek in eigen woonwijk

De hertogin van Cambridge hoefde maandag niet ver van huis voor haar publieke uitstapjes. Catherine bezocht namelijk een liefdadigheidsinstelling, een school en een sportcentrum in Kensington, de Londense wijk waar zij met haar gezin ook woont.

Eerste stop was Family Friends, een organisatie die families in nood helpt in de armere delen van het rijke Kensington. Vrijwilligers van Family Friends bieden praktische en morele ondersteuning aan gezinnen. Op die manier zijn de afgelopen jaren al zevenhonderd families geholpen. Catherine sprak zowel met de staf als met vrijwilligers en gezinnen.

Daarna ging de zwangere hertogin naar Kensington Aldridge Academy. Een nieuwe school met negenhonderd leerlingen. Catherine verrichtte de officiële opening, kreeg een rondleiding, woonde een deel van een les bij en keek naar een opvoering door leerlingen in het auditorium. De school, die in september van start ging is vorig jaar door het ministerie van Onderwijs nog aangemerkt als 'een van de beste nieuwe scholen die we ooit hebben gezien'.

Het laatste bezoek bracht zij aan het splinternieuwe Kensington Leisure Centre. Op deze plek, waar voorheen alleen maar een zwembad was, hebben haar man prins William en zwager prins Harry in hun jeugd leren zwemmen.

Ook vertelde de hertogin tijdens haar bezoek aan de laatste locatie tegen een zeventienjarig meisje dat ze de baby constant voelt schoppen.

De hertogin en de prins weten nog niet wat het geslacht van de baby is.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: