BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Japanse keizer en keizerin wensen volk gelukkig nieuwjaar

De Japanse keizer Akihito en keizerin Michiko hebben vrijdag samen met kroonprins Naruhito en kroonprinses Masako het volk een gelukkig nieuwjaar gewenst. Dit deden ze vanaf het balkon van het keizerlijk paleis in Tokio.

Akihito zei tijdens zijn nieuwjaarsgroet dat hij aan het begin van dit nieuwe jaar 'bidt voor vrede en geluk voor het Japanse volk en de rest van de mensen op aarde', meldt het Chinese persbureau Xinhua.

Op 1 januari verschenen al de 'nieuwjaarsgedachten' van de keizer. In het jaar dat het precies zeventig jaar geleden is dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog benadrukte Akihito dat het land moet leren van het verleden. De keizer stond verder stil bij de natuurrampen die afgelopen jaar veel slachtoffers eisten in Japan.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: