BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Jordaanse prins Ali krijgt concurrentie van Michael van Praag

Prins Ali van Jordanië doet mee in de race om het voorzitterschap van de FIFA, maar krijgt daarbij concurrentie van de oud-voorzitter van Ajax, Michael van Praag.

Niet alleen prins Ali en Michael van Praag doen op 29 mei mee aan de verkiezing om het voorzitterschap van de Wereldvoetbalbond. Ook de Fransen Jérôme Champagne en David Ginola maken kans, net als de huidige voorzitter Sepp Blatter. Het is nog even afwachten of zij erin slagen komende donderdag de steun van minimaal vijf nationale bonden te verkrijgen. Mogelijk volgen er nog meer kandidaten.

"Het is algemeen bekend dat ik me grote zorgen maak om de FIFA", zei de huidige voorzitter van de KNVB maandag. Van Praag: "Het is hoog tijd dat de organisatie wordt genormaliseerd en weer volledig in het teken komt te staan van het voetbal. Ik heb tijden gehoopt dat er een geloofwaardige tegenkandidaat zou komen, maar dat is simpelweg niet gebeurd. Dan moet je het niet alleen bij woorden laten, maar ook daadkracht tonen en verantwoordelijkheid nemen. Daarom stel ik me nu kandidaat."

Prins Ali is vice-president van de wereldvoetbalbond en hoofd van de Jordaanse en West-Aziatische Voetbal Federatie. De Jordaniër zei eerder dat het tijd is "de aandacht te verleggen naar de sport". Hij vond het geen makkelijke beslissing. "Na een zorgvuldige overweging en veel discussies met gerespecteerde FIFA-collega's in de afgelopen maanden heb ik besloten mij kandidaat te stellen."

Bron: ANP

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook