BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Filip moet zuiniger reizen

Koning Filip van België krijgt dit jaar 48.000 euro minder budget voor privéreizen dan vorig jaar. De Belgische regering wil dat hij bijdraagt aan de besparingen bij Defensie.

Vorig jaar maakte hij 28 reizen waar volgens Het Laatste Nieuws een prijskaartje van 218.000 euro aan hing.

Dit jaar krijgt koning Filip 20 procent minder vliegbudget. Hij houdt volgens de krant 192.000 euro over. Maar niet elke vlucht die de koning neemt hoeft hij af te rekenen. Alleen als hij de vlucht zelf 'bestelt', moet hij betalen. De meeste officiële missies doet de koning met ministers.

De krant noemt het opvallend dat de vorst niet zijn hele reisbudget voor 2014 heeft opgesoupeerd. Hij kreeg 240.000 euro voor privéreizen, waarvan hij 218.000 euro uitgaf. Het vaakst trok Filip naar Frankrijk (acht keer), Italië (zes keer) en Zwitserland (vijf keer). De duurste reis was die naar India eind december: 40.469 euro.

Bron: ANP

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook