BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Harald heeft medeleven betuigd

De Noorse koning Harald heeft zich donderdag aangesloten bij de tientallen staatshoofden die aan de Franse president François Hollande hun medeleven hebben betuigd met de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo.

"Ik heb met verdriet het nieuws vernomen van de gruwelijke aanslag op Charlie Hebdo, waar medewerkers van het blad en politieagenten die hen beschermden, in koelen bloede werden vermoord", schrijft koning Harald in zijn boodschap. "De aanval herinnert ons aan het belang van het beschermen van de vrijheid van meningsuiting als één van onze belangrijkste democratische waarden", aldus de koning. "Namens mijzelf en het Noorse volk betuig ik mijn medeleven", zegt Harald, die de Franse president vraagt om zijn condoleances en diepste medeleven over te brengen aan de nabestaanden en aan het Franse volk.

Woensdagavond had ook de Luxemburgse groothertog Henri namens de Luxemburgse bevolking zijn deelneming betuigd en in Liechtenstein werd donderdagmorgen afschuw uitgesproken bij de jaarlijkse nieuwjaarsontvangst door vorst Hans Adam in Slot Vaduz. Op het prinselijk paleis in Monaco hing donderdag de vlag halfstok uit solidariteit met de Franse dag van nationale rouw.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: