BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning op bezoek in Havelte

Koning Willem-Alexander heeft donderdag een werkbezoek gebracht aan de 43 Gemechaniseerde Brigade van de Koninklijke Landmacht in Havelte in Drenthe. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

De koning werd tijdens zijn bezoek vergezeld door minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert. Het bezoek aan de brigade in Havelte is onderdeel van een reeks werkbezoeken waarbij een minister de koning meeneemt om een deel van het werkterrein van zijn of haar ministerie te laten zien.

De koning begon zijn bezoek met een gesprek met vertegenwoordigers van de veiligheidsregio Twente, zoals brandweer en politie, over samenwerking en innovatie binnen de veiligheidsregio. Daarna bezochten de koning en de minister het Medical Skills Lab. Hier worden trainingen gegeven aan militair medisch personeel voor de inzet in missiegebieden. Willem-Alexander en Hennis-Plasschaert woonden een demonstratie bij waaraan militairen, hulpdiensten en traumateams deelnamen.

Het bezoek werd vervolgens afgesloten in Echos Home Het Baken, een ontmoetingscentrum met een regionale inloop- en huiskamerfunctie voor militairen, veteranen en hun thuisfront.

Bron: ANP