BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Mathilde bij uitreiking Belgian Beauties

In het bijzijn van koningin Mathilde van België zijn dinsdag de zogeheten Belgian Beauties uitgereikt. Dit is een verkiezing van het beste Belgische souvenir en relatiegeschenk. Het Belgische hof twitterde foto's van het koninklijk bezoek aan Kasteel Hertoginnedal in Oudergem.

De wedstrijd was bedoeld om aandacht te vragen voor het Belgische traditionele vakmanschap, als reactie op de vele souvenirs die worden vervaardigd in China. Volgens persbureau Belga ging de eerste prijs naar de Tri-color Touch-pen van de hand van Alain Bontinck, die in een houten kist wordt verpakt.

De titel eresouvenir ging naar de Floral, een zilveren pen met de Belgische driekleur in zijdedraad die volgens maakster Karin Carmeliet refereert aan de Belgische kantgeschiedenis. Het tweede eresouvenir werd toegekend aan Ceci n'est pas une lampe, een witte opengebloeide kaars met de illusie van een lamp, van Inge-Lisa Vermeiren.

De winnaars kregen hun prijzen in aanwezigheid van de koningin, minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en minister van Staat Herman van Rompuy.

De video

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: