BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Mathilde op bezoek bij zorginstelling

Koningin Mathilde heeft woensdag een bezoek gebracht aan de zorginstelling Sint-Oda in de Belgische plaats Overpelt. Via het Twitteraccount van het Belgische hof zijn foto's van het bezoek gedeeld.

Sint-Oda is een centrum voor mensen met een mentale beperking. Tijdens haar bezoek nam de vrouw van koning Filip de tijd om met bewoners, familieleden en personeel van het centrum te praten. Mathilde woonde ook een werkvergadering bij en ze kreeg een rondleiding door het gebouw.

Burgers die zich bij de ingang van Sint-Oda hadden verzameld, hadden helaas pech. Persbureau Belga meldt dat er vanwege veiligheidsredenen geen ontmoeting met de koningin mogelijk was. "Vanwege de terreurdreiging wilde de entourage van de koningin geen risico's nemen", schrijft Belga.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: