BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar ontvangt diplomaten

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima houden deze week de traditionele nieuwjaarsontvangsten. Woensdag ontvangt het koningspaar de leden van het corps diplomatique en internationale organisaties op het Koninklijk Paleis Amsterdam. Het is de tweede nieuwjaarsontvangst.

Ook prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zijn erbij, net als dinsdag. In de loop van de middag kwamen enkele honderden gasten uit de samenleving langs, onder wie ministers en politici. Dit jaar waren er ook mensen uitgenodigd die anderen aan het werk helpen, zoals vertegenwoordigers van het UWV en de sociale werkvoorziening.

Koningin Máxima is donderdag zelf te gast bij het vierde Taal doet meer College in Utrecht. Tijdens deze bijeenkomst lanceert zij de 'Krachtvinder', een onlineplatform waar werkgevers en werkzoekenden met een taalachterstand in contact met elkaar kunnen komen.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: