BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprins Frederik haalt woede van Deense bevolking op de hals

De Deense kroonprins Frederik heeft zich de woede van de Deense bevolking op de hals gehaald, omdat hij tijdens een storm over een afgesloten brug is gereden. De Grote Beltbrug die de twee grootste eilanden van Denemarken met elkaar verbindt, was zaterdagavond gesloten omdat er een storm woedde. Terwijl tientallen anderen moesten wachten op groen, stak de 46-jarige prins de hangbrug tussen Funen en Seeland gewoon over.

De kroonprins heeft via een woordvoerder van het hof inmiddels spijt betuigd over het incident. "Hij kan goed begrijpen dat de situatie voor mensen nog frustrerender werd en ze woedend waren omdat ze zelf urenlang moesten wachten om de brug over te gaan."

Als Frederik een gewone burger was geweest, dan had de overtreding hem een stevige boete gekost. De uitbater van de staatsbruggen noemt het oversteken tijdens de storm "volstrekt onverantwoord''.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: