BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kroonprinses Victoria woont vredesgesprekken bij

Kroonprinses Victoria van Zweden neemt donderdagmiddag deel aan de eerste zogenoemde ‘vredesgesprekken van Stockholm’, de ‘Stockholm Peace Talks’. Die worden gehouden in de Riksdag, het Zweedse parlement.

De besprekingen zijn naar voorbeeld van de soortgelijke gesprekken die eerder plaatsvonden in Genève. Met de ‘Peace Talks’ wil de Zweedse hoofdstad zich nadrukkelijk afficheren als stad van vrede. Uitgangspunt van de gesprekken is hoe een ieder een rol kan spelen bij het bevorderen van vrede. Het is gezien de huidige situatie in de wereld, met talrijke gewelddadige conflicten, belangrijker dan ooit om bewustzijn van vrede te verhogen, aldus de organisatoren.

Bij de gesprekken komen onder meer de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström en de ondersectretaris-generaal van de Verenigde Naties, Jan Eliasson aan het woord. Kroonprinses Victoria is toehoorder.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: