BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Minuut stilte in Madrid

De Spaanse koning Felipe heeft donderdagmorgen in het Koninklijk Paleis in Madrid een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslag op de redactie van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo een dag eerder.

De koning deed dat voor de ontvangst van nieuwe ambassadeurs die hun geloofsbrieven kwamen aanbieden. Koning Felipe heeft de Franse president François Hollande ook een telegram gestuurd waarin hij zijn medeleven betuigt, zo maakte het Spaanse hof donderdag bekend. Felipe was geschokt door de ,,brutale aanval'' en sprak van zijn ''oprechte gevoel van diep verdriet en solidariteit''.

"Tegenover de zinloosheid van deze gruwelijke terreuraanslagen die ik ten sterkste veroordeel en afwijs, past solidariteit en vastberadenheid tussen naties", aldus Felipe, die verder zei dat gezamenlijk moest worden gestreden tegen het terroristisch geweld, en voor de democratische beginselen en waarden. Koningin Letizia sloot zich aan bij het medeleven met de families van de slachtoffers en de steun voor het ''dierbare Franse volk''.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: