BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nieuwe postzegels met Zweeds koningspaar

Zweden heeft donderdag twee nieuwe postzegels gekregen met daarop respectievelijk koning Carl Gustaf en koningin Silvia. Anders dan Nederland, waar 32 jaar lang dezelfde Beatrixzegels werden uitgegeven, wisselt Zweden regelmatig van portretzegels van de koning. De laatste uitgave dateert van 2010.

"Het was tijd voor wat nieuws", aldus de Zweedse posterijen. De ontwerper Daniel Bjugård kreeg de opdracht en hij liet zich uiteindelijk inspireren door de eerste postzegels van koning Carl Gustaf uit april 1974, kort na zijn troonopvolging in september 1973. "Ik heb alle zegels die van de koning zijn uitgegeven bekeken, maar deze vond ik het best."

Bjugård voerde de postzegels uit in twee nuances van dezelfde kleur en gebruikte voor de afbeeldingen foto’s van Anna-Lena Ahlström die koning en koningin in het paleis fotografeerde.

 

Bron: ANP

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: