BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nieuwjaarsontvangsten zijn begonnen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn begonnen aan de traditionele nieuwjaarsontvangsten in het Paleis op de Dam in Amsterdam. Het gaat om een receptie voor Nederlandse genodigden. Woensdag is er een feestje voor buitenlandse diplomaten, zo laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Bij beide recepties zijn de koning, zijn vrouw, prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven aanwezig. Ze ontvangen honderden gasten die de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen. Ook zijn er gasten uitgenodigd van organisaties die zich inzetten voor het aan het werk helpen van mensen.

Toespraak

De terreurdaden in Parijs vorige week zijn 'een rechtstreekse aanval op de vrijheid, die ons allemaal raakt.' Dit zei koning Willem-Alexander dinsdag tijdens de traditionele nieuwjaarsontvangst.

"Wij leven intens mee met de gewonden en met de nabestaanden van de slachtoffers'', aldus Willem-Alexander. Hij zei het van belang te vinden dat 'wij samen de waarden die aan de basis van onze samenleving staan, blijven verdedigen en uitdragen'.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: