BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

PostNL past koningspostzegel aan

PostNL past de kroon op de koningspostzegel aan, omdat deze niet verwijst naar de officiële Nederlandse kroon met haar acht bogen. Dat maakt het postbedrijf maandag bekend.

De versie op de huidige afbeelding heeft er nu vier, zoals de Engelse kroon. PostNL zegt gehoor te geven aan diverse reacties, die aangaven dat het 'logischer is als op de koningszegel de echte koningskroon staat'. De zegel werd ruim een jaar geleden uitgereikt aan koning Willem-Alexander.

Volgens het postbedrijf was het geen fout, maar is destijds door de ontwerpers van Studio Job bewust gekozen voor een 'iconische' versie van de kroon. Op de vernieuwde zegel is de koninklijke kroon te zien, zoals deze in 1816 officieel door Koning Willem I is vastgesteld.

Vanaf maandag is de postzegel met waardeduiding 1 (voor post tot 20 gram) online te verkrijgen.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: