BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Carl Philip aanwezig bij defensietop

Prins Carl Philip is maandag opnieuw aanwezig bij de conferentie Maatschappij en Defensie in het Zweedse dorp Sälen. Het is voor de zoon van koning Carl Gustaf de tweede achtereenvolgende dag dat hij bij de bijeenkomst aanwezig is.

De jaarlijks terugkerende conferentie begon zondag. De minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström was zondag de eerste die achter het spreekgestoelte plaats mocht nemen om een speech te houden. Aan de driedaagse bijeenkomst doen zo'n 350 mensen mee en er zijn zo'n vijtig à zestig sprekers. Carl Philip is volgens het hof alleen op de eerste en tweede dag aanwezig.

Carl Philip maakte zondag ook van de gelegenheid gebruik om, tijdens een pauze, even te skiën. Sälen ligt namelijk in een van de bekendste skioorden van Zweden.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook