BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry helpt tuin mee ontwerpen voor Chelsea Flower Show

Prins Harry heeft zich voor een project voor een tuin- en bloemenshow laten inspireren door Lesotho. Bij de Chelsea Flower Show wordt een tuin onthuld die lijkt op een tuin bij een kinderopvangcentrum van de liefdadigheidsorganisatie Sentebale in het Afrikaanse land. Harry heeft deze organisatie opgericht.

De tuin krijgt volgens The Telegraph de naam: hoop in kwetsbaarheid. In de tuin zijn typische Afrikaanse bouwstijlen te zien, net als Engelse en Afrikaanse planten. Volgens de krant hoopt de Britse prins dat hij de bezoekers van de bloementuin nog iets bijzonders kan laten zien, namelijk een speciale klaproos die nog niet eerder te zien was in Engeland.

Om de tuin vorm te geven, heeft Harry ontwerper Matt Keightley gevraagd om te helpen. Keightley vertelt de krant dat Harry heel erg betrokken is bij het project. “Hij wil van alles op de hoogte blijven, zo wil hij weten welke bloemen en planten we gaan gebruiken. Hij wil heel graag dat het precies lijkt op de tuin in Lesotho.” In het midden van de siertuin zal een gebouwtje komen dat ook bij een nieuw opvangcentrum van Sentebale komt te staan.

Prins Harry was in december nog in Lesotho. Hij ging daar onder meer langs bij Sentabale. De stichting helpt onder anderen jongeren met aids en hiv. Harry ging tijdens zijn bezoek ook kijken bij de bouw van het nieuwe kinderopvangcentrum.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook