BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Alexandra van Monaco naar Jeugd Spelen

Prinses Alexandra (15) is deze week de enige deelnemer van Monaco aan de Europese Jeugd Olympische Spelen, die worden gehouden in Liechtenstein en de aangrenzende Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. De jongste dochter van prinses Caroline komt uit bij het kunstschaatsen.

"Het is de eerste keer dat ze aan zo'n competitie deelneemt", aldus haar trainer Claudie Lucine. Deelnemen is dan ook belangrijker dan winnen voor prinses Alexandra van Hannover, die tot nu toe alleen in Monaco op schaatsen heeft gestaan. Na de verplichte figuren stond ze op een bescheiden 29e plaats. "Ze vindt het leuk om hier te zijn en doet haar best", aldus Lucine.

Alexandra, dochter van Caroline uit haar huwelijk met prins Ernst August van Hannover, neemt woensdag deel aan de vrije kür. Een podiumplaats zit er niet in.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: