BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Astrid reist naar Verenigde Arabische Emiraten

Prinses Astrid reist van 21 maart tot en met 27 maart af naar Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Ze vertegenwoordigt tijdens de reis koning Filip. Dat heeft het Belgische hof dinsdag bekendgemaakt.

De zus van de Belgische koning zal niet in haar eentje op handelsmissie gaan naar beide landen, de prinses wordt namelijk vergezeld door onder anderen een aantal ministers. De missie is georganiseerd door het Agentschap Buitenlandse Handel in samenwerking met regionale diensten die zich richten op bevordering van de export.

In november was Astrid nog in Maleisië en Singapore voor een handelsmissie. Vorig jaar ging ze met handelsmissies mee naar Colombia en Peru. De prinses mag in de toekomst nog maar maximaal twee keer per jaar op reis met een economische missie, voorheen waren dat maximaal vier reizen per jaar. De regio's Wallonië, Brussel en Vlaanderen schrappen namelijk stevig in hun budgetten voor de promotie van het Belgische bedrijfsleven.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: