BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Gabriella en prins Jacques maken publiek debuut

Drieduizend belangstellenden worden woensdagmorgen verwacht op het grote plein voor het prinselijk paleis in Monaco om een glimp op te vangen van de vorige maand geboren tweeling prins Jacques en prinses Gabriella. Vlak voor het middaguur zullen hun ouders vorst Albert II en prinses Charlène de tweeling vanaf het paleisbalkon aan de bevolking tonen.

Anders dan bij eerdere prinselijke evenementen gebruikelijk is de toegang tot het plein niet beperkt tot de houders van een Monegaskisch paspoort of ingezetenen van het minivorstendom aan de Middellandse zee. "Iedereen is welkom", aldus kolonel Luc Fringant tegenover de krant Monaco Matin. Het is volgens hem niet nodig om al te vroeg te komen, maar 'vol is vol'.

De baby’s worden enkele minuten aan de menigte getoond. Prins Jacques, hoewel enkele minuten jonger dan zijn zusje, is de nieuwe troonopvolger. Jongens hebben in Monaco nog voorrang op meisjes. Na de presentatie begeven Albert en Charlène zich naar buiten, waar ze de felicitaties van het publiek in ontvangst nemen en een wandeling over het plein maken.

 

Bron: ANP