BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Marie opent nieuw gebouw van ziekenhuis

De Deense prinses Marie heeft maandag een nieuw gebouw van het ziekenhuis in de Deense plaats Aabenraa in het zuiden van Jutland geopend, staat op de website van het Deense hof.

De echtgenote van de Deense prins Joachim opende het gebouw, dat vastzit aan het 'oude' ziekenhuis. Het nieuwe gebouw is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het ziekenhuis en een psychiatrische instelling in het zuiden van Denemarken. Met deze samenvoeging hopen de twee partijen hun samenwerking te verbeteren.

Na de officiële opening kreeg Marie een rondleiding door het nieuwe gebouw. Ook onthulde ze ter gelegenheid van de opening een speciale gedenkkolom in het ziekenhuis.

Bekijk hier een filmpje van de opening door prinses Marie.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: