BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Stéphanie en prins Albert bij opening Circus Festival

Prinses Stéphanie en prins Albert van Monaco hebben traditiegetrouw de opening van het Circus Festival van Monte Carlo bijgewoond. Stéphanie is beschermvrouwe en president is van het circusfestival. Op de eerste avond van het festival zat prins Albert met zijn zus in de ereloge. Daar werden ze persoonlijk begroet door de clowns Petit Gougou en Gianni Huesca.

De beladen show ging door ondanks het overlijden van een 24-jarige Italiaanse motorrijder die tijdens een repetitie viel. De organisatie had laten weten de show door te laten gaan uit respect voor de overleden medewerker.

Het International Circus Festival werd in 1974 opgericht door wijlen prins Rainier III, de vader van Stéphanie. De nu 49-jarige Stéphanie raakte al op jonge leeftijd betrokken bij het circus en tegenwoordig heeft ze er als president een grote vinger in de pap. Zo mag de prinses haar zegje doen over de acts die worden uitgekozen, de choreografie, de kostuums van de artiesten, de muziek en belichting.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: