BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Vandaag en morgen nieuwjaarsontvangsten in Koninklijk Paleis Amsterdam

Het Koninklijk Paleis Amsterdam is dinsdag en woensdag de place to be voor koningshuisliefhebbers. Daar houden koning Willem-Alexander en koningin Máxima de traditionele nieuwjaarsontvangsten. Bij beide bijeenkomsten zijn ook prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven aanwezig.

Dinsdag in de loop van de middag komen enkele honderden gasten uit de Nederlandse samenleving langs, onder wie ministers en politieke leiders. Nadat vorig jaar specifiek de vertegenwoordigers van de bouwsector waren uitgenodigd, komen deze keer de mensen die anderen aan het werk helpen, zoals vertegenwoordigers van het UWV en de sociale werkvoorziening.

Woensdagochtend ontvangt het koninklijk paar de leden van het corps diplomatique en internationale organisaties tijdens een tweede nieuwjaarsontvangst.

Het Paleis op de Dam, het officiële ontvangstpaleis van de koning, is vanaf 20 januari weer geopend voor bezoekers. Vorig jaar noteerde het paleis een record met 231.855 bezoekers. Komende zomer staat het Koninklijk Paleis in het teken van de vele mythologische voorstellingen die te vinden zijn in het gebouw. 'Verborgen verhalen' is te zien vanaf 4 juli.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: