BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Veel felicitaties voor prins Albert en prinses Charlene

Honderden mensen hebben prins Albert en zijn vrouw Charlène woensdag gefeliciteerd met de komst van hun tweeling. De prins en de prinses namen de felicitaties in ontvangst op het plein voor het paleis. Daar was het een drukte van jewelste.

Het publiek zwaaide met vlaggetjes en er werden rode en witte ballonnen opgelaten om de geboorte te vieren. Vlak voordat Albert en Charlène het plein opliepen, hadden ze de toegestroomde menigte hun tweeling laten zien. Dat deden ze, onder luid gejuich, op het balkon van het paleis. Volgens de krant Monaco Matin werden er zo'n 3000 burgers van Monaco verwacht en zo'n 200 journalisten.

Prins Jacques en zijn zus prinses Gabriella werden op 10 december geboren in een ziekenhuis in Monaco. Jacques, hoewel enkele minuten jonger dan zijn zusje, is de nieuwe troonopvolger. Jongens hebben in Monaco nog voorrang op meisjes.

 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: