BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Albert en Charlène op cocktailparty voor goed doel

Met een cocktailparty in het casino van Monte Carlo, waarbij prins Albert en zijn vrouw Charlène donderdagavond aanwezig waren, is geld ingezameld voor het Prinses Charlène van Monaco Fonds. De bijeenkomst werd gehouden ter ere van de geboorte van de Monegaskische prinselijke tweeling Jacques en Gabriella.

De opbrengst van het feestje besteedt het Fonds voor een bijzonder uitwisselingsprogramma tussen jongeren uit Charlène's geboorteland Zuid-Afrika en het minivorstendom aan de Middellandse Zee.

In april nemen jonge Zuid-Afrikanen deel aan het rugbytoernooi in Monaco. De getalenteerde sporters komen uit achterstandsgezinnen en zijn gast van het Fonds dat op zijn beurt later dit jaar ook Monegaskische jongeren naar Zuid-Afrika stuurt.

Het Fonds richt zich verder ook op verschillende zwemprogramma's, zoals Learn to Swim (leer zwemmen). Charlène was een olympisch zwemster voor Zuid-Afrika.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: