BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

BBC komt alsnog met documentaire over Britse royals

De BBC zendt binnenkort toch de documentaire uit over het Britse koningshuis die eerder in januari werd geschrapt. Op 19 februari laat de Britse omroep het eerste deel van de tweedelige serie zien, zo maakt de BBC bekend.

Reinventing the Royals zou eigenlijk op 4 januari uitgezonden worden, maar dat werd toen uitgesteld. Er zou toen namelijk geen toestemming zijn geweest om archiefbeelden van de royals uit te zenden. Ook had de omroep een brief gekregen van de advocaten van Charles, daarmee zou geprobeerd zijn om de uitzending tegen te houden . Een woordvoerder van BBC laat nu weten dat deze problemen zijn opgelost, zodat het originele programma kan worden getoond.

De eerste aflevering richt zich in het bijzonder op prins Charles en de periode na het overlijden van Diana, prinses van Wales. Na haar overlijden zou de prins een spindoctor hebben ingehuurd die hem kon helpen om zijn imago wat op te vijzelen. Het programma focust zich behalve op Charles ook op prins William en prins Harry.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: